کاشت دندان بدون ایمپلنت، چرا و چگونه؟
کاشت دندان بدون ایمپلنت یکی از روش های جایگزین دندان ازدست رفته بیرای بیماران است. برای استفاده از روش کاشت دندان طبیعی بدون ایمپلنت نیاز به اطلاعاتی دارید که در این مطلب در اختیار ما قرار می دهیم.
جای خالی دندان افتاده را باید پر کرد! اگر پر نشود، عواقبی چون عفونت لثه ناشی از تجمع باقیمانده های غذا در آن ایجاد می شود و یا مثلا ظاهر فرد را تغییر می دهد. حتی از نظر ساختاری نیز سایر دندان ها تمایل دارند به سمت دندان خالی حرکت کنند و این باعث تغییر شکل بقیه دندان ها خواهد شد. کاشت دندان بدون ایمپلنت ، یکی از بهترین گزینه های پر کردن جای خالی دندان افتاده می باشد.
کاشت دندان بدون ایمپلنت
این روش با تکنیکهای دقیق و پیچیدۀ رادیوگرافی و همراه با فناوریهای رایانهای انجام میشود. تصویر برداریهای دقیق سه بعدی این امکان را فراهم میکند که ساختار دقیق استخوان فک ارزیابی شده، بهترین محل برای کاشت دندان انتخاب شود. این روش به خصوص برای بیمارانی که تقریباً تمام دندانهای خود را از دست دادهاند و مایل هستند به سرعت دندانهای خود را بازیابی کنند و همچنین برای افرادی که اختلالهای انعقاد خون دارند بسیار کاربردی است، چون میزان خونریزی در این روش بسیار کم است و یا اصلا وجود ندارد.
مراحل ایمپلنت دندان
کاشت دندان یا همان ایمپلنت دندان در اصل روشی است که با استفاده از آن از فلزهای مخصوصی به عنوان ریشهی دندانهای از دست رفته استفاده میشود و پروتزی که مشابه دندان شخص است، بعد از مدتی روی آن قرار میگیرد که از نظر عملکرد و ظاهر بسیار شبیه به دندانهای طبیعی خود فرد است.
این ریشه که در جراحی ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار میگیرد، هیچ گاه پوسیده نخواهد شد. عمل جراحی ایمپلنت دندان بر خلاف روش کاشت دندان بدون ایمپلنت که به سرعت انجام میشود، به زمانی نسبتاً طولانیتر برای طی مراحل خود نیازمند است. کاشت دندان بدون ایمپلنت می تواند مدت زمان درمان ایمپلنت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
مراحل ایمپلنت دندان نیز عبارت است از:
۱) عکس برداری کامل از فک و استخوانهای دهان برای تشخیص موقعیت استخوانها و ریشههای سایر دندانهای مجاور
۲) بعد از این مرحله، پزشک برای تصمیمگیری دربارۀ ایمپلنت دندان از شما سؤالهایی دربارهی سابقهی پزشکی و بیماریهایی که داشته اید و داروهایی که احیاناً مصرف میکنید میپرسد. اگر شرایط خاص قلبی یا ارتوپدی دارید، پزشک متخصص ممکن است قبل از عمل آنتی بیوتیکهایی به منظور جلوگیری از بروز انواع عفونتها برای شما تجویز کند. انجام این مرحله در ایمپلنت دندان بسیار مهم است و حتی در روش کاشت دندان بدون ایمپلنت نیز وجود دارد.
۳) برای این که بیمار حین ایمپلنت دندان درد زیادی حس نکند، روشهای مختلفی مثل بیهوشی، بی حسیهای موضعی، تزریق آرام بخش و بی حسیهای عمومی وجود دارد. میتوانید با دندان پزشک خود مشورت کنید و ببینید که کدامیک از روشها برای ایمپلنت دندان شما مناسبتر و کاربردیتر است. به دلیل وجود نداشتن مرحلۀ برش در روش کاشت دندان بدون ایمپلنت، این مرحله وجود ندارد.
۴) قبل از عمل ممکن است لازم باشد داروهای خاصی مصرف کنید و میزان خوردن و آشامیدن و نحوهی آن را نیز کنترل فرمایید.
عمل ایمپلنت دندان معمولاً به صورت سر پایی انجام میشود و بعد از عمل مراقبتهای خاص بیمارستانی و … وجود ندارد.
برای اطلاع از قیمت کاشت دندان و سایر خدمات دندانپزشکی می توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید:
ممکن است استخوان فک شما ضعیف باشد و در حین فرایند ایمپلنت دندان، از پودرهای پیوند استخوان فک نیز برای شما استفاده کنند. این مرحله مختص روش جراحی است و در روش کاشت دندان بدون ایمپلنت وجود ندارد.
بعد از این مراحل، ایمپلنت دندان، که همان ریشۀ فلزی دندان جدید شماست، در عمیقترین جای استخوان لثه قرار داده میشود.
پس از آن برش ایجاد شده را سه یا چهار بخیه میزنند و بعد از ده الی پانزده روز نیز آنها را بر میدارند.
بعد از ایمپلنت دندان حدود ۲ الی ۳ ماه زمان لازم است که استخوانها رشد کنند و بهبودی حاصل شود.
- پس از گذشت زمان مورد نظر اباتمنت را روی ریشه نصب میکنند که همان پایۀ پروتز دندان شماست.
- مرحلۀ پایانی نیز نصب پروتز دندان یا همان دندان مصنوعی شما بر روی اباتمنت است.
کاشت دندان بدون ایمپلنت با تکنولوژی جدید
نحوه و نوع انجام ایمپلنت، با کاشت دندان بدون ایمپلنت متفاوت است و بستگی به وضعیت استخوانهای فک دارد. در این روش از آن جایی که بهبودی استخوان به زمان نیاز دارد، به طور معمول روند کاشت و نصب پروتز دندانی چندین ماه طول خواهد کشید. تیتانیوم موجود در ریشۀ جدید فلزی که به استخوانهای فک میپیوندد، منجر میشود که ریشه به هیچ عنوان نلغزد، هیچ گونه سر و صدایی ایجاد نکند و آسیبی به استخوان فک نرساند.
همچنین در بسیاری از موارد به جای ایمپلنت، باید از روش بریج دندان یا پل دندانی استفاده شود که از آن نیز به عنوان تکنولوژی جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت یاد می کنند.
روش پل دندانی در مواردی استفاده می شود که لثه، آمادگی لازم را برای کاشت دندان نداشته باشد و همچنین دندان های مجاور دندان افتاده، سالم باشند.
مزایای روش کاشت بدون ایمپلنت
لازم به ذکر است که در روش پر کردن جای خالی دندان به وسیله کاشت دندان بدون ایمپلنت، مراحل سادهتر و کمتر هستند و به طور کلی هر کدام از این دو روش کاشت دندان مزایا و ویژگیهای منحصر به خود را دارد و بیمار باید با بررسی شرایط ویژۀ خود و انجام دادن تحقیقهای لازم و تخصصی، یکی از این روشها را برای ایمپلنت دندان خود انتخاب کند.
توجه
حتما شنیده اید که برخی از افراد شرایط کاشت دندان را ندارند و به اصطلاح، دندان آنها ایمپلنت را پس می زند. اما این پدیده چگونه اتفاق می افتد و علائم آن چیست؟
قیمت کاشت دندان بدون ایمپلنت
ایمپلنت و زیبایی دندان
اگرچه در لیست درمانی جراحیهای دندان، ایمپلنت دندان جزو عملهای جراحی مختص زیباسازی نیست ولی نتیجهی آن بعد از کاشت دندان چه با روش کاشت دندان بدون ایمپلنت و چه جز آن، تأثیر چشمگیری بر زیبایی افراد خواهد گذاشت. جای خالی یکی دندان یا دندانهای شکسته شده و پوسیده ظاهر دهان افراد را هنگام حرف زدن و خندیدن بد منظره میکند و بسیاری افراد از این معضل بسیار ناراحت هستند. ایمپلنت دندانها بهترین راه برای بازیابی توأمان سلامت و زیبایی دهان و دندان است.
کاشت دندان طبیعی
آیا کاشت دندان طبیعی امکان پذیر است؟خیر، تا امروز شناخته شدهترین روشهای کاشت دندان همان ایمپلنت دندان و کاشت دندان بدون ایمپلنت است و روش دیگری فعلاً برای این کار وجود ندارد.
تفاوت کاشت دندان بدون ایمپلنت با کاشت دندان با ایمپلنت
- کاشت دندان بدون ایمپلنت همه مزیت ایمپلنت دندان را شامل می شود ولی در این روش معایب ایمپلنت دندان حذف شده است.
- این روش همانند ایمپلنت دندان است با این تفاوت که استخوان فک را سوراخ و یا دریل نمیکنند.
- فقط زمانی از این روش استفاده میکنند که دندان اصلی در جای خود همچنان وجود داشته باشد.