فروردین ۱۰, ۱۴۰۳

علت درد و روش های ترمیم و عصب کشی دندان های جلویی

فهرست

دندان های جلویی به دلیل شکل صاف تری که دارند، عملیات ترمیم دندان جلو و همچنین عصب کشی دندان جلو با دندان های عقبی متفاوت است. ما در اینجا ضمن اشاره به روش های ترمیم و عصب کشی دندان جلو و پر کردن آن ها، موارد زیادی را جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان های جلویی ذکر کرده ایم.

پوسیدگی دندان جلو می تواند یکی از مواردی باشد که علاوه بر دردناک بودن و اذیت شدن فرد مبتلا، سبب به خطر افتادن سلامتی و خدشه دار شدن ظاهر و زیبایی فرد نیز تاثیرات قابل توجهی را ممکن است در بر داشته باشد.

عصب کشی دندان جلو 

عصب کشی دندان جلو جزو آن دسته از درمان هایی دندانپزشکی است که نیاز به تخصص بالایی دارد؛ چرا که دندان های جلو علاوه بر کمک به جویدن تاثیر زیادی در زیبایی فرد دارند. بسیاری از افراد به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و عوامل دیگر با پوسیدگی در دندان های جلو مواجه می شوند.

این پوسیدگی در مراحل اولیه به راحتی درمان می شوند اما اگر پوسیدگی به عمق دندان نفوذ کند باعث عفونی شدن عصب دندان می شود. در طی عصب کشی دندان جلو، پالپ (عصب دندان) ملتهب یا عفونی از دندان خارج شده و جای آن با موادی زیست سازگار با بدن پر میشود.

پوسیدگی دندان بیشتر در دندان های عقبی و دندان نیش اتفاق می افتد چراکه این دندان ها در قسمت های عقبی دهان هستند و شیارها و چاله های بیشتری دارند؛ به همین خاطر احتمال اینکه موادغذایی بین آن ها گیر کند بیشتر است. همچنین، پاک کردن موادغذایی از روی آن ها (با نخ دندان یا مسواک) کمی سخت تر از دندان های جلویی است.

دندان های جلویی صاف هستند و دسترسی به آن ها راحت تر است. در نتیجه می توان برای پیشگیری از پوسیدگی دندان خیلی راحت آن ها را مسواک زد و نخ دندان کشید  ولی باز هم از خطر پوسیدگی کاملا در امان نیستند. احتمال خراب شدن درواقع برای همه دندان ها وجود دارد.

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

آیا عصب کشی دندان جلو در بارداری اماکن پذیر است؟

مواقع بسیاری وجود دارد که بانوان باردار با درد شدید به مراکز دندانپزشکی مراجعه می کنند. بیشتر این دندان ها نیاز به عصب کشی دارند. درمان عصب کشی برای زنان باردار عادی در تمام دوران بارداری قابل انجام است. هرچند، ترجیح داده می شود که این درمان ها بیشتر در سه ماهه دوم صورت گیرند.

بارداری می‌تواند سبب ایجاد مشکلاتی برای دندان و لثه شود که دلیل آن ممکن است عدم تعادل هورمونی، نیاز جنین به کلسیم و عوامل مشابه دیگر باشد. برای اینکه بدانید دندان درد در بارداری نشانه چیست مطلب زیر را بخوانید:

علل دندان درد بارداری + درمان خانگی

روش های ترمیم پوسیدگی دندان جلو

همیشه باید به محض مشاهده پوسیدگی و قبل از اینکه اوضاع بدتر شود برای درمان ترمیم دندان جلو اقدام کنید. این موضوع بخصوص برای دندان های جلویی خیلی مهم است. طبق مطالعات وقتی کودکان دچار پوسیدگی در دندان جلویی می شوند احتمال بیشتری دارد که این خرابی به دندان های دیگرشان سرایت کند.

✅ پر کردن دندان های جلو

برای ترمیم دندان جلو راه های زیادی وجود دارد که یکی از آن ها همان پر کردن است. دندان های جلویی هم گاهی مانند دندان های عقبی با پر کردن درمان می شوند. برای این کار، دندانپزشک قسمت پوسیده دندان را می تراشد و آن را با یک ماده محکم و ضخیم جایگزین می کند. این مواد معمولا از آکریلیک اسید یا صمغ درست شده‌اند و این روش درمانی فقط یک جلسه طول می کشد.

ترمیم دندان جلو

✅ روکش دندان جلو

اگر دندان جلویی تا حدی خراب شده باشد که ظاهر بدی پیدا کند، دندانپزشک پس از ترمیم دندان جلو برای زیبایی دندان از تاج یا ونیر استفاده می کند. تاج یک ماده ترمیمی سفیدرنگ به شکل دندان است که روی پوسیدگی را می پوشاند و ونیر تکه‌ای سرامیکی است که به سطح رویی دندان می چسبد.

این دو فرایند معمولا به دو یا چند جلسه درمانی احتیاج دارند و طوری طراحی می شوند که با رنگ دندان بیمار همخوانی داشته باشند. بسته به شرایط هر بیمار، پزشک از بین این روش ها بهترین نوع درمانی را به او پیشنهاد می دهد.

رنگ ونیر دندان

آیا می دانستید خدمات دندانپزشکی در دوران کرونا در مطب دکتر میلاد افشار با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی و ضدعفونی و عدم تجمع افراد انجام می گیرد؟

✅ عصب کشی دندان جلو

اگر دندانپزشک شما درمان ریشه دندان جلویی را تجویز کرده باشد، ممکن است نگران باشید که این روش به چه ترتیب انجام می شود و بعد از آن دندان شما متفاوت خواهد بود. این نگرانی بسیار شایع است زیرا دندان های جلویی طرح لبخند شما را نیز می سازند. اگرچه درمان ریشه برای دندانهای جلویی کم و بیش مشابه سایر دندانها است ، اما تفاوتهای خاص و ویژگیهای منحصر به فردی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. با درک هر مرحله از درمان، می توانید با عصب کشی دندان جلویی خود احساس آرامش بیشتری کنید.

مراحل روکش دندان بعد از عصب کشی

بدیهی است که اولین چیزی که باید درک شود این است که چرا درمان ریشه یا عصب کشی دندان جلو در درجه اول ضروری است. همه دندانها دارای خونرسانی، عصب و سایر بافتهایی هستند که در محفظه های توخالی داخل دندان (کانال ها) یافت می شوند. این مجموعه رگهای خونی، اعصاب و بافت به عنوان پالپ دندان شناخته می شوند. در صورت بروز پوسیدگی عمیق، بیماری پریودنتال یا سایر شرایطی که باکتری ها را به فضای داخلی دندان وارد می کند ، خود پالپ می تواند آلوده شود.

این شرایط همان چیزی است که معمولاً به عنوان “آبسه” شناخته می شود. پالپ مواد مغذی حیاتی باکتری را تأمین می کند که باعث رشد عفونت می شود. تنها با برداشتن پالپ از دندان می توان عفونت را برای همیشه از بین برد. این دقیقاً همان چیزی است که عصب کشی یا درمان ریشه انجام می دهد.

نحوه ی عصب کشی دندان جلو 

مراحل عصب کشی دندان جلو به شرح زیر می باشد:

  1. تعیین محدوده ریشه و پوسیدگپی دندان با استفاده از رادیوگرافی
  2. استفاده از بی حسی موضعی در زمان برداشتن پوسیدگی دندان
  3. تعیین طول ریشه دندان توسط دستگاه اپکس فایندر و یا به کمک رادیوگرافی
  4. پاک سازی کانال های دندان
  5. پرکردن کانال های ریشه دندان با مواد مخصوص دندانپزشکی

پیشگیری از پوسیدگی دندان جلو

هیچ‌کس دلش نمی خواهد دندانش خراب شود. خوشبختانه، راه هایی وجود دارد که می توانید به کمک آن احتمال پوسیدگی دندانتان را به حداقل برسانید.

مسواک زدن لثه های حساس چگونه است؟

برای شروع، شستشوی مناسب و روزانه دهان بهترین روش است: باید حداقل روزی دو بار دندانتان را مسواک زده و روزی یکبار نخ دندان بکشید. راه بعدی، این است که رژیم غذایی‌تان را کنترل کنید و تا حد امکان از خوردن غذاها و نوشیدنی های شیرین پرهیز کنید. همچنین هر از گاهی برای چکاپ و بروساژ دندان به دندانپزشک مراجعه کنید.

با رعایت تمام این موارد، اگر باز هم دیدید دندان های جلویی خودتان یا فرزندتان خراب شده، هیچ نگران نباشید؛ زیرا این نوع پوسیدگی ها قابل ترمیم‌اند. البته باید همیشه درمورد دندان هایتان محتاط باشید و از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید. جلوگیری از پوسیدگی دندان سلامت کل خانواده‌تان را تضمین می کند و باعث می شود برای همیشه دندان هایی سالم و لبخندی زیبا داشته باشید.

ترمیم و زیبایی دندان جلو

دندان های جلو، یکی از مهمترین دندان ها برای زیبایی چهره و طرح لبخند افراد هستند که بیشتر از دندان های عقبی در معرض، آسیب و صدمه قرار دارند.

ترمیم دندان به معنای بازسازی دندان هایی که مورد آسیب واقع شده اند است. از تاج معمولاً برای ترمیم دندانهای جلویی که به دلیل پوسیدگی یا آسیب دیدن از بین رفته یا برداشته شده اند، استفاده می شود.

اگر ترمیم و زیبایی دندان جلو امکان پذیر نباشد باید دندان های جلویی را تعویض کرد که در این صورت گزینه های جایگزینی دندان های جلو داشتن بریج دندان یا انتخاب ایمپلنت دندانی با ماندگاری طولانی است.

10 علت نیاز به عصب کشی دندان جلو

معمولا دندان‌درد بر همه دندان ها تاثیر نمی گذارد ولی وقتی یکی از دندان هایتان خراب شود چندتا از دندان های اطراف را هم به این درد مبتلا می کند؛ فرقی نمی کند دندان جلویی باشد یا دندان نیش یا دندان های عقبی. یکی از ناحیه هایی که ممکن است درد دندان در آن بپیچد، دندان های جلویی هستند که میزان آن بسته به علت درد متفاوت است.

علل درد دندان جلو

دلیل این درد هر چه که باشد، باید رفع شود و به ترمیم دندان جلو پرداخت، زیرا معمولا خیلی آزاردهنده است و حتی می تواند زندگی‌تان را مختل کند. در زیر به دلایل مختلف درد دندان های جلویی اشاره می کنیم.

دندان ها را چگونه شماره گذاری می‌کنند؟

1- حساسیت به دما

گاهی دندانتان به دمای موادغذایی حساسیت دارد و موقع خوردن غذاهای یخ یا داغ، درد می گیرد. این درد معمولا برای دندان های جلویی اتفاق می افتد و دلیل آن هم این است که ساختار حفاظتی عصب های داخلی دندان پوسیده شده یا آسیب دیده‌اند.

 پوسیدگی این عصب ها علل مختلفی دارد که از جمله آن ها می توان به «محکم مسواک زدن» یا «اشتباه نخ دندان کشیدن» اشاره کرد.

اگر هنگام خوردن غذاهای خیلی داغ یا سرد، (داخل دندان یا اطراف آن) احساس درد کردید، احتمالا علت آن حساسیت به دماست که البته باید به آن رسیدگی شود.

۵ نوشیدنی های مفید برای دندان‌ها

2- برگشت لثه

همه دوست دارند دندان هایی سفید و براق داشته باشند؛ به همین خاطر، گاهی ممکن است خیلی سفت مسواک بزنند و فشار زیادی روی آن ایجاد کنند ولی نمی دانند که گاهی این کار برعکس عمل می کند. اگر بیش از حد محکم مسواک بزنید، مینای دندانتان آسیب می بیند و لثه ها دچار برگشتگی می شوند.

این مسئله به نوبه خود باعث می شود دندان خراب شده و رفته رفته به عصب برسد. درنتیجه هنگام خوردن غذا و نوشیدنی های سرد  احساس درد می کنید.

3- صدمه دیدن دندان

سانحه ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد. گاهی هنگام تصادف دهان و دندان ها هم آسیب می بینند و دندان دچار شکستگی می شود یا ترک بر می دارد. دندان های جلویی بالا از همه دندان ها بیشتر در معرض آسیب هستند که با توجه به موقعیت قرارگرفتن‌شان در دهان، بسیار منطقی است.

فرقی نمی کند در ماشین تصادف کرده باشید، توپ به صورتتان خورده باشد یا روی زمین سر خورده باشید؛ در هر صورت دندان های جلویی همیشه بیشتر از بقیه در معرض خطر هستند. این آسیب حتی ممکن است به دلیل جویدن موادغذایی سفت (مثلا شکستن مغزیجات با دندان) هم اتفاق بیفتد.

وقتی دندان آسیب فیزیکی ببیند، ممکن است عواقب آن تا سال ها با شما همراه باشد و همیشه به خاطر آن احساس درد داشته باشید. معمولا هنگامی که غذایی را می جوید، این درد کمی اذیتتان می کند و احساس می کنید عصب های دندان های جلویی‌تان تحریک می شوند.

علل و روش های جلوگیری از عفونت لثه

4- عفونت لثه

عفونت لثه های جلویی یا لثه های دیگر، می تواند یکی دیگر از دلایل درد دندان باشد و به همین دلیل نیاز به ترمیم دندان جلو و یا عصب کشی دندان جلو را دوچندان کند. این امر معمولا به خاطر تکثیر جرم یا باکتری در اطراف لثه یا دندان اتفاق می افتد. با ازدیاد میکروب، دندان عفونت می کند و وقتی این عفونت تکثیر شود، ساختارهای زیرین لثه ملتهب می شوند. این التهاب معمولا با درد و تورم همراه است و گاهی علائمی مانند دانه های چرکی، خروج عفونت و طعم بعد دهان را از هم خودش بروز می دهد.

شاید برای شما هم سؤال باشد؟

آیا به جراحی لثه نیاز دارید؟

5- دندان‌قروچه هنگام خواب

دندان‌قروچه اگر مدام اتفاق بیفتد، به مرور باعث پوسیدگی و آسیب دندان های جلویی می شود. حتی گاهی ممکن است در نتیجه این اتفاق دندانتان ترک بردارد و درد بگیرد. بنابراین اگر عادت دارید در خواب دندان هایتان را محکم به هم فشار دهید، شاید دلیل درد دندان های جلویی‌تان این مسئله باشد.

آنچه درباره دندان قروچه کودکان زیر ۲ سال باید بدانید!

6- فرایندهای درمانی یا زیبایی

اگر اخیرا یکی از دندان هایی جلویی‌تان را درست کرده‌اید یا فرایندی روی آن انجام داده‌اید، این مسئله ممکن است یکی دیگر از دلایل احساس درد در آن ناحیه باشد. مته کردن یا پر کردن دندان گاهی باعث حساسیت و درنتیجه احساس درد در دندان های جلویی می شود. این درد معمولا موقع خوردن غذا و نوشیدنی های سرد بیشتر احساس می شود.

7- آبسه دندان

وقتی باکتری های بد در دندان یا بافت زیرین لثه رشد کنند، دندان دچار عفونت شده و به اصطلاح آبسه می کند. گسترش باکتری ابتدا از پالپ دندان شروع می شود و بعد به بافت لثه و نوک عصب هم سرایت می کند. اگر زود به این مسئله رسیدگی نکنید، باعث تورم بافت لثه و احساس درد شدید می شود.

بهترین آنتی بیوتیک های دندانپزشکی کدام اند؟

8- تورم پالپ

اگر تورم پالپ داشته باشید، این هم می تواند یکی از دلایل درد دندان جلویی به حساب بیاید. تورم پالپ قسمت مرکزی دندان ها را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث التهاب و ایجاد درد در آن ناحیه می شود. این التهاب ممکن است به دندان های دیگر هم سرایت کرده و دردتان را پخش کند.

9- پوسیدگی دندان جلو

اگر دندان های جلویی‌تان دچار پوسیدگی شدید شوند، به احتمال زیادی درد زیادی احساس خواهید کرد؛ مخوصا اگر زود به آن رسیدگی نکنید و پوسیدگی تا پالپ هم ادامه کند. در این مرحله، خرابی به عصب می رسد و باعث درد و حساسیت شدیدی می شود.

10- شکستگی دندان جلویی

شکستن، آسیب دیدن و ترک خوردن دندان هم از دلایل درد دندان هستند. این اتفاقات ممکن است به دلایل مختلف از جمله سانحه یا دندان‌قروچه اتفاق افتاده باشند ولی دلیل آن هرچه که باشد، در هر حال باعث می شود هنگام جویدن غذای داغ یا سرد و خوردن مواد ترش، داخل دندانتان حس درد و حساسیت داشته باشید.

دکتر میلاد افشار

جراح دندانپزشک و متخصص ایمپلنت دندان

تلفن: ۰۲۱۲۶۱۴۰۱۳۴ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

به دلیل منحصر به فرد بودن خصوصیات صورت هر فرد، برای هر شخص تنها یک لبخند زیبا و عالی وجود دارد. ما این لبخند را در پروسه طراحی لبخند برای شما ایجاد می کنیم.

مارا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
مطالب پربازدید
مشاوره رایگان