آبان ۷, ۱۴۰۲

جراحی و کشیدن دندان

فهرست

سلامت دهان و دندان از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که دندان ها وظیفه جویدن غذا و خرد کردن آن را بر عهده دارند و بدون وجود آنها هضم غذا با مشکل مواجه خواهد شد. به دلیل تماس مستقیم مواد غذایی با دندان ها و امکان اجتماع باکتری ها در این بخش از بدن امکان خرابی در آنها وجود دارد. خرابی دندان ها درد شدیدی به همراه خواهند داشت و از این رو باید سریعا به دندانپزشک مراجعه کرده و از پیشروی مشکلات دندانی جلوگیری کرد. روش های مختلفی برای دندانپزشکی ابداع شده اند که هر یک از این روش ها در خرابی های خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. جراحی دندان یکی از نخستین و مهمترین روش های درمانی دندانپزشکی است که طی آن دندان از استخوان فک جدا خواهد شد. البته امروزه دندانپزشکان تمام تلاش خود را بر این دارند که بتوانند دندان های طبیعی فرد را حفظ کنند اما گاهی اوقات ترمیم دندان با سایر روش ها امکان پذیر نیست و تنها راه پیشگیری از خرابی سایر دندان ها جراحی آن است. در ادامه توضیحات کامل تری در مورد علت جراحی دندان  ارائه نموده ایم:

جراحی دندان چیست؟

قبل از اینکه به بررسی علت های جراحی دندان بپردازیم بهتر است اطلاعاتی در رابطه با جراحی دندان به دست آوریم. در حالت کلی جراحی دندان به روشی گفته می شود که طی آن دندانپزشک دندان را از فک بیرون می کشد .جراحی دندان یکی از عمل های سرپایی است و در یک جلسه انجام خواهد شد. برای انجام این کار نیاز به بی حسی موضعی خواهد بود و به همین دلیل پس از معاینه، مایع بی حسی به داخل لثه فرد تزریق شده و جراحی دندان آغاز خواهد شد. در صورتی که دندان به صورت نهفته باشد در محل جراحی یک برش ایجاد می شود تا فضای دید برای دندان مهیا شود. سپس با استفاده از ابزارآلات مخصوص دندانپزشکی دندان از محل خود تکان خورده و به بیرون از فک هدایت می شود. سپس محل جراحی شده با استفاده از بخیه های جذبی پوشانده می شود تا جلوی خونریزی گرفته شود. خونریزی در جراحی دندان امری طبیعی است اما برای جلوگیری از ازدیاد آن یک گاز بر روی آن قرار داده می شود که بیمار باید آن را تا 2 ساعت تحت فشار قرار دهد.

علت جراحی دندان چیست؟

جراحی دندان یکی از روش های رایج دندانپزشکی است که بنا به دلایل مختلفی ممکن است مجبور به انجام دادن آن شوید. علت های کشیدن دندان به انواع مختلفی دسته بندی می شوند و نیاز به جراحی کاملا به نظر دندانپزشک معالج شما بستگی خواهد داشت. اگر بخواهیم در حالت کلی بگوییم: تنها زمانی نیاز به جراحی دندان است که امکان ترمیم و یا بهبودی دندان با سایر روش های دندانپزشکی وجود نداشته باشد چرا که طبیعتا دندان مصنوعی نمی تواند ویژگی های دندان طبیعی را داشته باشد. قبل از هر اقدامی باید به دندانپزشک معالج خود مراجعه کرده و از وضعیت دندان های خود اطلاع پیدا کنید. در یک جلسه کلیه دندان های شما چکاپ شده و نحوه ترمیم آنها نیز به شما اطلاع داده خواهد شد و می توانید بهترین روش ها را برای بازیابی دندان های خراب خود انتخاب نمایید. در این مطلب می خواهیم برخی از مهمترین علت های جراحی دندان را مورد بررسی قرار دهیم:

جراحی اندودنتیکس چیست؟

جراحی دندان نهفته و نیمه نهفته

یکی از مهمترین دلایل نیاز به جراحی دندان مربوط به دندان های نهفته و نیمه نهفته می شود. این دندان ها با اینکه شاید ظاهرا مشکلی نداشته باشند اما باعث خرابی های چشمگیری در لثه و سایر دندان ها خواهند شد. در صورتی که دندان نهفته به صورت کج رشد کند به سمت ریشه دندان مجاور خود گسترش یافته و باعث به حرکت درآمدن آن خواهد شد و نظم دندان های فک را برهم خواهد زد. اغلب دندان های عقل به صورت نهفته یا نیمه نهفته رشد می کنند چرا که این دندان ها آخرین سری از دندان ها هستند که پس از تشکیل شدن کامل سایر دندان ها رشد خود را آغاز میکنند و به دلیل نبود فضای کافی برای رشد شاهد نهفته بودن آنها هستیم. برخی دندانپزشکان باقی ماندن دندان عقل نهفته و یا نیمه نهفته را ترجیح می دهند اما اغلب دندانپزشکان در کشیدن این دندان ها هم نظر هستند و توصیه می شود برای جلوگیری از آسیب های جدی این دندان ها را جراحی نمایید.

جراحی دندان برای ارتودنسی

ارتودنسی یکی از عمل های زیبایی دندانپزشکی است که در صورت مرتب نبودن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. فک برخی افراد به قدری شلوغ است که ارتودنسی به تنهایی قادر به مرتب کردن آنها نخواهد بود چرا که برای صاف و مرتب شدن دندان ها باید فضا برای حرکت دندان ها مهیا شود و برای مهیا کردن این فضا نیاز به جراحی برخی از دندان ها خواهد بود. توجه داشته باشید که معمولا جراحی دندان باید قبل از ارتودنسی انجام شود اما گاهی اوقات به دلایل شرایط فک در حین ارتودنسی نیز شاهد کشیدن برخی دندان ها خواهیم بود. در صورتی که دندانپزشک تشخیص بر کشیدن دندان شما گرفته باشد قطعا دندان هایی را انتخاب خواهد کرد که آسیب پذیر تر هستند تا هم از میزان هزینه های بعدی جلوگیری شده و هم از خرابی سایر دندان ها جلوگیری شود.

 

 پوسیدگی

علت دیگر جراحی دندان مربوط به دندان های پوسیده می شود. دندان های پوسیده در صورتی که خرابی خفیف داشته باشند با سایر روش های دندانپزشکی قابل ترمیم هستند و در این مواقع معمولا از روش هایی به غیر از جراحی استفاده می شود اما چنانچه خرابی دندان به قدری باشد که امکان ترمیم با سایر روش های دندانپزشکی وجود نداشته باشد دندانپزشک مجبور به کشیدن آن خواهد شد. پس جراحی دندان پوسیده به عنوان آخرین مرحله درمانی شناخته می شود. پس از کشیدن دندان می توانید با استفاده از روش هایی مانند پروتز یا ایمپلنت، دندان خراب خود را با دندانی سالم جایگزین کنید تا هم طرح لبخند زیباتری داشته و هم مشکلی در جویدن مواد غذایی نداشته باشید.

 

جراحی دندان بیماران تحت پرتو درمانی

بیماران پرتودرمانی یا شیمی درمانی نیاز به کشیدن دندان خواهند داشت. چنانچه پرتودرمانی سر و گردن باعث ایجاد عفونت در دندان ها شود کشیدن دندان امری ضروری خواهد بود. وجود عفونت در دندان در مدت زمان بسیار کوتاهی باعث خرابی دندان خواهد شد و به همین دلیل برای جلوگیری از گسترش عفونت باید دندان کشیده شود.

 تصادف

در تصادفاتی که صورت و یا فک فرد آسیب دیده باشد ممکن است نیاز به جراحی دندان باشد. در صورت وارد شدن فشار زیاد به فک امکان شکستن ریشه دندان فرد وجود دارد که در این صورت امکان عفونت دندان در کوتاه مدت وجود دارد که طبیعتا باعث خرابی دندان و وارد شدن آسیب به لثه فرد بیمار خواهد شد و از این رو دندانپزشک تصمیم به کشیدن دندان فرد خواهد گرفت.

دندان های عصب از بین رفته

دندان هایی که عصب آنها از بین رفته و باعث درد می شوند معمولا با روش عصب کشی قابل درمان خواهند بود اما چنانچه این روش دندانپزشکی توانایی حفظ دندان را نداشته باشد نیاز به جراحی دندان خواهد بود. درمان ریشه دندان را باید به دندانپزشک حرفه ای بسپارید و به همین دلیل قبل از هر تصمیمی بهتر است به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید تا بهترین تصمیم گرفته شود.

 

بیماری لثه

یکی دیگر از علت جراحی دندان را می توان به لثه ها نسبت داد. بیماری لثه در معدود افرادی رخ می دهد اما در صورتی که لثه دچار مشکل شده باشد باعث لقی دندان شده و امکان باقی ماندن دندان در لثه وجود نخواهد داشت. البته روش هایی برای سفت کردن لثه وجود دارد و در صورتی که این روش پاسخگو نباشد از جراحی دندان استفاده می شود.

اهمیت جراحی دندان

جراحی دندان اهمیت بسیاری در دندانپزشکی خواهد داشت. این عمل گاهی به علت جراحی های زیبایی انجام شده و در برخی موارد برای جلوگیری از گسترش خرابی های دندان انجام می شود. جراحی دندان با اینکه یک عمل سرپایی و آسان است اما می تواند خطراتی نیز داشته باشد. گاهی اوقات در حین جراحی شاهد شکسته شدن فک و یا باقی ماند ریشه دندان در لثه هستیم. دندانپزشکان حرفه ای توانایی مواجهه با چنین مشکلاتی را خواهند داشت اما در صورتی که دندانپزشک تجربه کافی در این زمینه نداشته باشد امکان بروز مشکلات جدی نیز وجود دارد. به همین دلیل انتخاب دندانپزشک حرفه ای از اهمیت به ویژه ای برخوردار است. شرکت ما یکی از مراکز معتبر در زمینه دندانپزشکی است که بهترین و باکیفیت ترین خدمات را ارائه می کند.

جراحی انتها ریشه دندان

دکتر میلاد افشار
دندانپزشک جراح و متخصص ایمپلنت
تلفن: ۲۶۱۴۰۱۳۴ 

سوالات متداول

 

چه دندانهایی احتیاج به جراحی دارند؟

زمانی نیاز به جراحی دندان است که امکان ترمیم و یا بهبودی دندان با سایر روش های دندانپزشکی وجود نداشته باشد.

چرا دندانهای عقل احتیاج به جراحی پیدا می کنند؟

چون دندانهای عقل اخرین سری از دندانها هستند که رشد پیدا می کنند و معمولا فضای کافی برای رشد ندارند به همین دلیل به دندانهای دیگر فشار می اورند  باید جراحی شوند.

اگر با عصب کشی دندان درمان نشود چه کار باید کرد ؟

اگر عصب کشی برای دندان مشکل دار جواب ندهد باید دندان جراحی  کشیده شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

به دلیل منحصر به فرد بودن خصوصیات صورت هر فرد، برای هر شخص تنها یک لبخند زیبا و عالی وجود دارد. ما این لبخند را در پروسه طراحی لبخند برای شما ایجاد می کنیم.

مارا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
مطالب پربازدید
مشاوره رایگان