ایمپلنت دندان

به دلیل منحصر به فرد بودن خصوصیات صورت هر فرد، برای هر شخص تنها یک لبخند زیبا و عالی وجود دارد. ما این لبخند را در پروسه طراحی لبخند در بهترین کلینیک دندانپزشکی شمال تهران، کلینیک نگین صاحبقرانیه، برای شما ایجاد می کنیم. به این ترتیب لبخندی ایده آل برایتان ایجاد می کنیم که با خصوصیات ظاهری و شخصیت شما همخوانی داشته باشد. در طراحی لبخند شکل دندانها، طول و رنگ آنها با خصوصیات شما تطبیق داده می شوند. بنابر این نیازی نیست نگران شکل و رنگ فعلی دندانها، پریدگی، ترک و شکستگی دندانهایتان باشید. نتیجه پروسه درمانی طراحی لبخند شما را شگفت زده خواهد کرد. اگر به دنبال یک دکتر دندانپزشک خوب در شمال تهران هستید شما را راهنمایی میکنیم: تیم دندانپزشکی دکتر میلاد افشار قاسملو ،با پزشکان متخصص ایمپلنت و دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی واقع در تهران، اقدسیه ، خیابان موحد دانش ، نبش کوچه نیلوفر، ساختمان پزشکان صاحبقرانیه ، طبقه ۶ ، واحد ۶٠٣

ایمپلنت دندان

زمانی که ایمپلنت‌ دندان در استخوان فک جایگذاری می‌شوند، با استخوان طبیعی موجود در فک در هم تنیده می‌شوند. این ایمپلنت‌ها به پایه‌هایی محکم برای پشتیبانی از یک یا چند دندان جایگزین شده تبدیل می‌شوند، دندان‌هایی که تاج نامیده می‌شوند.

در این حالت ساختاری که اتصال (اباتمنت) نامیده می‌شود در بالای پایه ایمپلنت دندان وصل می‌شود تا از تاج مراقبت و پشتیبانی کند. تاج‌ها سازه‌هایی شخصی سازی شده هستند که به شکلی ساخته می‌شوند تا با دندان طبیعی بیمار سازگار باشند و به خوبی در دهان فرد جای بگیرند.
ایمپلنت‌های جدید توانسته اند عمر زیادی داشته باشند و عمر متوسط بسیاری از آنها تا سی سال تخمین زده می‌شود. ایمپلنت‌ها، قوی ترین ابزارهای موجود برای پشتیبانی از دندان‌های جایگزین هستند و همچنین به دندان‌های جدید امکان ایجاد ظاهر، احساس و عملکردی مشابه دندان‌های طبیعی را می‌دهند.
جراحی ایمپلنت دندان زمانی که توسط دندانپزشک متخصص با تجربه انجام شود یکی از ایمن ترین و پیش بینی پذیر ترین عمل‌های جراحی دندان پزشکی محسوب می‌شود.

ضرورت ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندان می‌توانند برای جایگزینی یک دندان، چند دندان یا همه دندان‌های فرد استفاده شوند. هدف از جایگزینی دندان در دندانپزشکی، بازگرداندن عملکرد و زیبایی به دندان‌های فرد است. زمانی که کشیدن دندان انجام می‌شود، معمولا گزینه‌های زیر در اختیار افراد هستند:

  • استفاده از پروتزهای موقتی دندان پزشکی (پروتز‌های دندانی کامل یا تکه ای)
  • استفاده از بریج دندانی ثابت (چسبیده)
  • استفاده از ایمپلنت‌های دندانی

انواع ایمپلنت دندان

از گذشته تا کنون، دو نوع متفاوت از ایمپلنت‌های دندانی وجود داشته اند:

  • اندوستیل
  • ساب پریو استیل

اندوستیل به ایمپلنت‌هایی اشاره دارد که در درون استخوان انجام می‌شوند و ساب پریو استیل به آنهایی اشاره می‌کند که در بالای فک و زیر بافت لثه قرار می‌گیرند. ایمپلنت‌های ساب پریو استیل در حال حاضر دیگر استفاده نمی‌شوند، زیرا نتایج طولانی مدت ضعیفی در مقایسه با انواع اندوستیل به همراه داشته اند.
در حالی که عملکرد اصلی ایمپلنت‌های دندانی، جایگزین کردن دندان کشیده شده محسوب می‌شود نواحی ای وجود دارند که در آنها ایمپلنت‌ها می‌توانند به انجام عمل‌های دندانپزشکی دیگری نیز کمک کنند. به واسطه پایداری ایمپلنت‌های دندانی، این ایمپلنت‌ها می‌توانند برای پشتیبانی از پروتزهای جداشدنی استفاده شوند و قرارگیری ایمن و راحتی بیشتری برای فرد ایجاد نمایند.

مراحل ایمپلنت دندان

در مرحله اول، مشورت و برنامه ریزی اتفاق می‌افتد، در این مرحله ابتدا جراح به معاینه محل ایمپلنت در دهان و بررسی تصاویر عکس های دندان (تصاویر اشعه ایکسی، فیلم‌های پانورامیک و سی تی اسکن‌ها) می‌پردازد. در این زمان، کیفیت و مقدار استخوان فک ارزیابی می‌شود تا مشخص شود آیا در محل ایمپلنت به استفاده از پیوند استخوان نیاز خواهد بود یا خیر.

زمانی که مشخص شد ایمپلنت دندان قابل قرارگیری در محل تعیین شده می‌باشد، بیمار برای عمل جراحی در زمان مشخص شده باز می‌گردد. معمولا در همه جلسات عمل جراحی، برای بیمار از بی حسی موضعی استفاده می‌شود تا بدین ترتیب ناحیه جراحی بی حس شود. همچنین ممکن است از آرام بخش‌های دیگر برای راحتی و کاهش اضطراب بیمار استفاده شود.

مرحله اول جراحی معمولا شامل کشیدن دندان یا دندان‌های غیرقابل استفاده می‌شود. در اغلب موارد، محل ایمپلنت دندانی هنوز حاوی دندان آسیب دیده می‌باشد. برای آماده سازی قرار گیری ایمپلنت دندانی، این دندان آسیب دیده از محل خود کشیده می‌شود.

در بعضی موارد، پیوند استخوان آلوئولار (به صورت مصنوعی یا پیوندی) در محل قرار داده می‌شود تا پایه محکمی از استخوان برای ایمپلنت ایجاد شود. در این صورت به محل پیوند استخوان اجازه داده می‌شود تا برای دو تا شش ماه بهبود پیدا کند.

برای محلی که هیچ دندانی وجود ندارد و افت استخوان ایجاد شده است، از پیوند استخوانی متفاوتی استفاده می‌شود که در بالای استخوان فک موجود قرار داده می‌شود (این پیوند، پیوند استخوان پوششی نامیده می‌شود). این فرآیند به زمان بیشتری نیاز دارد و معمول به شش ماه یا بیشتر برای بهبود نیاز پیدا می‌کند.

زمان مناسب ایمپلنت پس از کشیدن دندان

فاصله زمانی بین کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت می تواند کوتاه یا طولانی باشد. این فاصله زمانی با توجه به شرایط بیمار توسط پزشک تعیین می شود. به طور کلی عواملی چون میزان تراکم، ارتفاع و پهنای استخوان فک از جمله شرایطی هستند که پزشک با بررسی آن ها زمان دقیق کاشت ایمپلنت پس از کشیدن دندان را تعیین می کند. بنابراین در این مرحله پزشک با استفاده از عکس برداری وضعیت استخوان فک بیمار را بررسی کرده و زمان دقیق کاشت ایمپلنت را به او اطلاع می دهد. در اکثر مواقع به طور میانگین برای انجام یک ایمپلنت موفقیت آمیز سه تا شش ماه زمان نیاز است.  توجه داشته باشید که فاصله بین کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت بهتر است از ۶ ماه بیش تر نشود چرا که در طول این ۶ ماه ممکن است لثه های بیمار تحلیل رفته یا تغییر شکل دهند و کاشت ایمپلنت سخت تر شود.

ایمپلنت فوری دندان

در بعضی موارد، زمانی که استخوان کافی در محل موجود باشد، دندان آسیب دیده برداشته می‌شود و پس از آن روال جایگزینی ایمپلنت در همان جلسه درمانی انجام می‌شود. این نوع از قرار دادن ایمپلنت، ایمپلنت فوری نامیده می‌شود.

در موقعیتی که قرار است ایمپلنت در نواحی عقب یا خلفی در فک بالایی قرار داده شود، در بعضی موارد با حضور سینوس فک بالا، مقدار استخوان در دسترس محدود می‌شود. در این موارد از روش “تقویت سینوس” یا “کشیدن سینوس” برای بالا بردن طبقه سینوس و پیوند استخوان بیشتر به سینوس استفاده می‌شود. سینوس فضایی پر از هوا است که در استخوان‌های صورت یافت می‌شود. این اقدام استخوان‌های بیشتری را در اختیار فرد قرار می‌دهد تا از ایمپلنت دندانی پشتیبانی لازم صورت گیرد.

زمانی که استخوان کافی و مناسب برای کار ایجاد شود، سایت برای انجام ایمپلنت آماده است. در جلسه جایگذاری ایمپلنت، ایمپنت دندانی (پایه تیتانیومی) با کمک مته و ابزارهای ویژه در استخوان قرار داده می‌شود. در ادامه یک روکش بر روی ایمپلنت قرار داده می‌شود، لثه بخیه می‌شود و فاز بهبود آغاز می‌شود. در این فاز، ممکن است دندان پزشک از یک پروتز موقت برای جایگزینی دندان کشیده شده به جهت ایجاد زیبایی استفاده کند.

مراقبت های بعد از ایمپلنت

پس از ایمپلنت دندان لازم است نکات مراقبتی را به خوبی رعایت کنید تا طول عمر ایمپلنت بیش تر شود. ۴۸ ساعت ابتدایی پس از کاشت دندان خیلی مهم بوده و باید حتما توصیه های پزشک را در نظر داشته باشید.

از جمله توصیه های دکتر میلاد افشار در دو روز ابتدایی پس از ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱_ به مدت یک ساعت پس از جراحی از خارج کردن گاز پانسمان از روی دندان جدا خودداری کنید. این کار منجر به تشدید خونریزی خواهد شد. در صورتی که پس از گذشت یک ساعت خونریزی دندان شما متوقف نشد مجددا پانسمان را روی دندان قرار دهید و مرتبا آن را عوض کنید.


۲_ از دست کاری و تحریک دندان ایمپلنت شده با دست و زبان جدا خودداری کنید.


۳_ در ساعات ابتدایی پس از ایمپلنت ممکن است لثه ها زخم و ملتهب باشند بنابراین از شستن دهان خود حداقل به مدت ۸ ساعت خودداری کنید.


۴_ در ۴۸ ساعت اولیه پس از جراحی به خود استراحت دهید. سعی کنید تا حد امکان صحبت نکنید و فک خود را خیلی تکان ندهید‌. دراز بکشید و سر خود را کمی بالا بگیرید.


۵_ از مصرف الکل و دخانیات به مدت یک ماه پس از جراحی خودداری کنید. مصرف این مواد ممکن است روند بهبودی زخم ها را به تعویق اندازد.


۶_ جهت جلوگیری از ایجاد سرگیجه از تغییر حالت ناگهانی خودداری کنید. به طور مثال اگر دراز کشیده اید و قصد دارید بلند شوید این کار را به یک باره انجام ندهید. ابتدا کمی بنشینید و پس از ثبات وضعیت خود به آرامی برخیزید.


۷_ در ساعات و روز های ابتدایی پس از جراحی ممکن است دچار تورم، التهاب و خونریزی شوید. این علائم با گذشت زمان بهبود می یابد و جای نگرانی ندارد. جهت کاهش تورم می توانید از کمپرس یخ روی صورت خود استفاده کنید.


۸_ روز های ابتدایی پس از جراحی از مسواک بسیار نرم استفاده کنید و سعی کنید محل جراحی را به هیچ عنوان مسواک نزنید این عامل می تواند سبب ایجاد خونریزی و التهاب لثه شود.


۹_ از مصرف نوشیدنی های مضر و گاز دار به شدت خودداری کنید و پس از هر بار تغذیه دهان خود را به طور کامل بشویید.


۱۰_ احساس درد و التهاب پس از جراحی کاملا طبیعی است. جهت تسکین درد و جلوگیری از ایجاد عفونت با تجویز پزشک از دارو های مسکن و آنتی بیوتیک استفاده کنید.

 

مدت زمان بهبودی بعد از ایمپلنت دندان

زمان بهبودی به میزان زیادی به کیفیت استخوان موجود در فک بستگی دارد. زمان بهبودی چیزی میان دو تا شش ماه است. در این زمان، ایمپلنت با استخوان فک یکپارچه می‌شود. اجتناب از اعمال نیرو یا فشار بر ایمپلنت دندان در زمان بهبود، اهمیت زیادی دارد. جلسات پیگیری بعدی برای بررسی محل جراحی به طور معمول برنامه ریزی می‌شوند تا از ایجاد نشدن عفونت و انجام بهبودی اطمینان حاصل شود.
بعد از سپری شدن زمان بهبودی، ایمپلنت دندانی از جهت در آمیخته شدن درست با استخوان‌های اطراف بررسی می‌شود. زمانی که این موضوع تایید شود، یک پروتز از طریق پیچ به پایه متصل می‌شود. این پروتز ابوتمنت یا اتصال نامیده می‌شود. این پروتز برای نگهداری دندان مصنوعی یا تاج استفاده می‌شود. دندان پزشک قالبی از این اتصال دهنده درون دهان تهیه می‌کند و تاج شخصی سازی شده ای برای آن تهیه می‌شود. تاج ایمپلنت با چسب یا پیچ به اتصال دهنده وصل می‌شود و بدین ترتیب دندان مصنوعی جدید به ساختار دندان‌های فرد اضافه ‌می‌شود.

هزینه ایمپلنت

امروزه ایمپلنت دندان روشی مناسب و موثر جهت جایگزین کردن دندان های از دست رفته است که بسیاری از افراد از آن استقبال می کنند. ایمپلنت به گونه ای طراحی شده است که از نظر ظاهری و عملکردی هیچ تفاوتی با دندان طبیعی ندارد. بنابراین طبیعی است که قیمت آن از دیگر روش های ترمیم دندان بیش تر باشد. عوامل متعددی روی هزینه نهایی ایمپلنت دندان تاثیر گذار هستند. پروسه کاشت ایمپلنت شامل انجام آزمایشات و عکس برداری جهت بررسی وضعیت فک، کشیدن دندان، پیوند استخوان، جراحی سینوس لیف است‌ که همگی در هزینه های کاشت ایمپلنت تاثیر گذار هستند. به طور کلی عوامل زیر بیش ترین تاثیر را در هزینه ایمپلنت دندان دارند:
۱_ نوع فلز و جنس ایمپلنت: مواد مختلفی ممکن است برای کاشت دندان مورد استفاده قرار گیرند که کیفیت هر کدام با دیگری متفاوت است و در نتیجه قیمت آن ها نیز متفاوت خواهد بود.
۲_ مهارت پزشک: میزان مهارت و تجربه پزشک متخصص تاثیر زیادی در هزینه ایمپلنت دندان خواهد داشت.
۳_ کشور سازنده و برند ایمپلنت: امروزه کشور های زیادی از جمله کشور ایران اقدام به ساخت ایمپلنت کرده اند. طبیعی است که ایمپلنت های ساخته شده در تمام کشور ها از متریال مشابهی ساخته نشده باشد و کیفیت متفاوتی داشته باشد. به غیر از کشور سازنده برند های مختلفی در یک کشور نیز ایمپلنت تولید می کنند که ممکن است کیفیت متفاوت و در نتیجه قیمت های مختلفی نیز داشته باشند.

بر اساس موارد گفته شده ممکن است که قیمت ایمپلنت دندان در جا های مختلف با هم متفاوت باشد.دکتر میلاد افشار دندانپزشک ماهری است که با استفاده از متریال درجه اول و با قیمت مناسب ایمپلنت دندان انجام می دهد. جهت استعلام قیمت و مشاوره ایشان می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت با ما در تماس باشید.

سوالات متداول

آیا ایمپلنت دندان ماندگار است؟

برخلاف دندانهای طبیعی ، ایمپلنت های دندانی مستعد ابتلا به بیماری های دندانی مانند پوسیدگی نیستند. با این حال ، سلامت لثه ها برای حفظ ماندگاری در موفقیت ایمپلنت بسیار مهم است.

قرار دادن ایمپلنت دندان بدون فلز امکان پذیر است ؟

هیچ گونه ایمپلنت دندانی  بدون فلز وجود ندارد. تقریباً تمام موادی که برای تعویض دندان استفاده می شود نوعی یون فلزی در آنها وجود دارد.

میزان موفقیت ایمپلنت دندان چقدر است ؟

از نظر فردی و از نظر سلامتی و عادت متفاوت است. برای یک فرد سالم با بهداشت دهان و دندان و سلامتی خوب ، ایمپلنت های دندانی با میزان موفقیت بالای ۹۰-۹۵ درصد بطور قابل قبولی موفق هستند.